Derneğimiz Hakkında

Akdeniz Bilişim Derneği | Amaç ve Hedeflerimiz

Amaç ve Hedeflerimiz

• Sektörde Uluslararası Düzeyde Etkin Rol Oynamak: Akdeniz Bilişim Derneği, bilişim bilimi ve endüstrisi alanında araştırma, geliştirme ve uygulama potansiyelinin artırılmasına katkıda bulunmayı hedefler. Ulusal düzeyde öncü bir rol üstlenerek, sektördeki yenilikleri ve gelişmeleri destekler.
  • Üyelerinin Haklarını Korumak: Dernek, üyelerinin özlük haklarını koruyarak, bilişim sektöründe çalışanların adil ve insanlık onuruna uygun koşullarda çalışmalarını sağlamayı amaçlar.
  • Bilişim Sektörünün Gelişmesi ve İstihdamının Artırılması: Bilişim sektöründeki mesleğin gelişmesine yönelik girişimlerde bulunarak, sektördeki etkinliği ve üye sayısını artırmayı hedefler.
  • Eğitim ve Gelişim: Bilişim sektöründe çalışanların eğitim düzeyini yükseltmek, verimliliği artırmak ve iş güvenliği konularında standartları yükseltmek için eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri düzenlemek.
  • İşbirliği ve Ortak Projeler: Kamuda, sanayide, üniversitede ve ilgili tüm kurumlarla işbirliği yaparak, bilişim sektöründe istihdamı artırıcı, iş etiğini yükseltici projeler geliştirmek ve uygulamak.
  • Hak ve İyi İş İlişkileri: İşverenler ve çalışanlar arasında sağlıklı ve pozitif ilişkiler kurmak, çalışma mevzuatı ve iş güvenliği gibi konularda çalışanların haklarını savunmak.
  • Liyakat ve Mesleki Gelişim: Bilişim sektöründe çalışanların mesleki gelişimlerini desteklemek, liyakat esasına dayalı atama sistemlerinin uygulanmasına katkı sağlamak.
  • Öğrenci ve Meslek Adaylarına Destek: Üniversite öğrencileri ve meslek adaylarına yönelik sosyal, kültürel ve mesleki gereksinimlerini karşılamak için çeşitli etkinlikler düzenlemek ve destek sağlamak.

Bu hedefler, Akdeniz Bilişim Derneği'nin bilişim sektöründe etkin bir rol oynamasını sağlayacak şekilde adapte edilmiş ve güçlendirilmiş şekilde sunulabilir. Her bir hedef, derneğin üyeleri ve sektördeki paydaşları için somut faydalar sağlamayı amaçlar.

Başa Dön